In het Gelderse Voorst verandert vier hectare grasland gestaag in een duurzaam en rijk gevarieerd natuurgebied, waarvan een groot deel uit (eetbaar) bos zal bestaan. Het idee achter Bosnodig is eenvoudig, maar er schuilt een ongekende kracht en schoonheid in. Bosnodig laat zien wat we vergeten lijken te zijn: het bos als bron van leven. Het is een sociale, educatieve en recreatieve natuurplaats, maar ook een bron van voedsel, inspiratie en verbinding. Voor nu en volgende generaties. We nodigen je uit om deel te nemen, dit kan op veel manieren.
De minst kostbare en meest effectieve manier om CO2 af te vangen, is bomen planten. Dat is een feit. En als je goed nadenkt over welke soorten bomen en struiken je gaat aanplanten, welk doel je daarmee beoogt en wat voor biotopen je wilt realiseren, dan ontstaan ineens ongelooflijk veel mogelijkheden. Bosnodig creëert een ideale leefomgeving dieren, insecten en planten. En voor mensen natuurlijk. Het is een klein paradijs.
De afname van biodiversiteit en insecten is een urgent probleem en zou iedereen zorgen moeten baren. Met Bosnodig zorgen we voor een natuurlijk ecosysteem, om te beginnen bij een gezonde en vruchtbare bodem. Het bos van Bosnodig is divers, voedselrijk en houdt zichzelf in stand. Spreekt dit je aan? Kijk dan in onze agenda voor events of doelen om te steunen. Ook als je ruimte zoekt voor jouw ideeën zien we je graag.
Een groot deel van het bos wordt eetbaar en zal elk jaar rijkere oogsten opleveren. Dit is een proces van de lange adem. En dat is fascinerend om mee te maken. Wat wij nu de kiem voor leggen, daar gaan onze (klein)kinderen letterlijk de vruchten van plukken. Is dat geen mooie, duurzame gedachte? Daarom denken we nu goed na. We creëren een gezond bodemleven met daarop 400 verschillende bomen, heesters en planten. Het bos is zeer gevarieerd, voedselrijk en levert een belangrijke bijdrage aan een beter klimaat. Het bos is bijvoorbeeld bestendig tegen hitte, houdt water vast en neemt CO2 en stikstof op. Bosnodig levert zo een bijdrage aan een gezonde leefomgeving voor iedereen.