"Bosnodig is een heel speciale plek, waar niet alleen educatie, praktische klimaatactie en duurzame voedselproductie samenkomen, maar men ook durft te dromen. Als bosambassadeur wil ik bijdragen aan onze verbondenheid met de rest van de natuur, waarbij we erkennen dat de bomen, de bodem en het ecosysteem eigen rechten hebben. Vanuit mijn specialisatie in rechten van de natuur, geloof ik dat we samen bewustwording kunnen vergroten en juridische bescherming voor het land en onze bossen kunnen versterken."
"Wat een prachtig project om de verbinding met de natuur te herstellen of te versterken. Een gastvrije plek in Voorst waar je bewust kunt beleven wat groen met je doet. Mens en natuur horen bij elkaar, we hebben bos nodig! Een boom is een levend wezen, is geworteld en vrij. Een boom symboliseert de gedachte van de Toekomststoel; de boom was er al voor je geboorte en zal er na jou nog steeds zijn voor de volgende generatie."
"'Vanuit de zorg voor de natuur naar meer biodiverse voedelbossen’, wat een fantastisch doel, wat ik graag steun. Verbinding en wederkerigheid met natuur, een mooiere groene wereld voor ons en onze toekomstige generaties. En dan heeft het leven in Bosnodig ook nog eens zelf rechten en gaan we op zoek naar hoe we een stem geven aan natuur en toekomstige generaties bij de besluiten die we nemen. Dat is werken aan de mooist mogelijke toekomst. Van al wat leeft."
"Bos Nodig
Bomen ze zijn niet alleen prachtig om te zien, ze zijn ook nog eens gemaakt van hout, het mooiste materiaal dat ik ken, en ze helpen in de strijd tegen klimaatverandering. Ze lopen niet weg, je kunt op ze rekenen. Daarom ben ik met vreugde Special Ambassadeur van BosNodig en hoop ik dat die organisatie veel succes zal hebben."
"BOOM
We horen en lezen het elke dag: bomen, met hun wortels, stam, takken, naalden of bladeren zijn zó hard nodig. Nodig voor de CO2 reductie op aarde en daarmee voor ons leven met een evenwichtige en gezonde lucht. Hoe komt het dan toch, dat we de noodzaak van bos aanplanting en het tegengaan van ontbossing nog te weinig onder ogen durven komen? Misschien, over wortels gesproken, zijn we ons nog te weinig bewust van het feit dat we als mensen zelf onderdeel van de natuur zijn? In Afrika, vanuit het diepgewortelde mens- en wereld beeld Ubuntu bezien, zijn we als mensheid allemaal met elkaar verbonden én met de natuur: Ik ben omdat wij zijn en wij zijn omdat de aarde is. Bovendien staat een boom in Afrika symbool voor wijsheid: “Wijsheid kun je, net als een boom, nooit in je eentje omarmen.” Het gaat dus allereerst om deze fundamentele bewustwording. Misschien heb ik die bewustwording wel met de paplepel ingegoten gekregen, toen ik op school mijn eerste woordje leerde schrijven: BOOM (en roos, vis, vuur volgden). Tegenwoordig leren kinderen in groep 3 - als voortvloeisel van het neoliberale denken? - als eerste woordje: IK. Hoe aan te bevelen zou het zijn als kinderen weer als eerste woordje ‘boom’ leren schrijven? Als educatieve bijdrage aan de bewustwording van het feit hoe nodig bossen zijn. Daarom juich ik het initiatief Bos Nodig in Voorst van harte toe en ben ik zeer vereerd om ook special ambassadeur te mogen zijn!"
“Ik ben zelf opgegroeid op een boerderij in de polder en vind het belangrijk dat er voldoende “groen” aanwezig is in de wereld. Het is heerlijk om hier tijd door te brengen voor ontspanning of extra beweging. Maar ook voor het welzijn van de mens is dit erg nodig.
Ook hebben mijn ouders een bedrijf “Biodivers” in Oudewater waardoor ik er natuurlijk veel over heb meegekregen tijdens mijn jeugd."
"De planten voelen ons interesse, onze waardering en bewondering. Wij mensen kunnen planten iets bijzonders geven - onze aandacht, onze dankbaarheid. Wij sterken daarmee hun bestaan en zij groeien beter en vol vreugde. Het is dus wederzijds, wij hebben de Aarde nodig en zij heeft ons nodig. Wij mensen leveren wel degelijk een waardevolle bijdrage aan de Aarde, ook al zien we onszelf op dit moment vooral als haar vijand en verwoester.Daarom is een plek als Bosnodig zo nodig - om de relatie tussen mens en plant, tussen mens en aarde te herstellen en te helen. Om weer van elkaar te leren en te genieten. De aarde en de planten weer bewust als levende wezens waar te nemen. Wij mensen hebben net als de planten ooit, lang geleden verkondigd wie wij zijn en wat onze bijdrage is. Wij kunnen ook de planten eraan herinneren wat hun bijdrage is. Of ze voedsel, medicijn, bouwmateriaal, kunstwerk, bondgenoot of leraar zijn. Hier mogen mens en plant weer zichzelf en samen in evenwicht zijn.
Het is mijn verlangen om de relatie tussen mens en plant te helpen herstellen. Ook wij hebben een lange geschiedenis en verbinding met onze inheemse planten, in sprookjes, folklore en allerlei gebruiken leeft deze verbinding voort. Bij Bosnodig is ruimte voor het herinneren en een nieuwe verbinding."
"Al van jongs af aan doe ik niets liever dan buiten zijn. Met een kano peddelde ik de Zaanse polder door terwijl de karpers om me heen zwemde en in het weiland naast me de grutto’s broeden. Ik zocht naar uilenballen en kwam altijd vies thuis. Even verloor ik de natuur uit het oog, maar na mijn studietijd kwam ik gauw weer thuis. Fietsend, hardlopend en wandelend ben ik zo vaak als kan buiten. En ook werk ik al jaren voor natuurorganisaties. Want niets geeft mij meer voldoening dan elke dag op staan om een bijdrage te leveren aan de natuur in ons land. Bosnodig raakt me in het hart. Hier wordt omgedacht en getoond wat er allemaal kan op een relatief klein stukje grond. Een voorbeeld voor iedereen!"